Festival piva: Pomak prema urbanom u glazbenom dijelu uz Pušenje, Majke, Gustafe…

Festival piva: Pomak prema urbanom u glazbenom dijelu uz Pušenje,
Majke, Gustafe…

Kao i u nizu drugih aspekata, i ovogodišnji glazbeni program na centralnoj pozornici Karlovačkih dana piva predstavljat će korak prema onom što ipak želi većina građana. Nakon višegodišnjih lutanja, odluka Grada da organizaciju prepusti Turističkoj zajednici tako bi se mogla pokazati kao vrlo dobra. Donešena (pre)kasno za još ozbiljnije promjene, ali, čini se, dovoljno rano za najavu onoga prema čemu bi se Karlovački dani piva trebali kretati u budućnosti. Uz pokretanje velike izložbe o povijesti pivarstva u Karlovcu, inzistiranje da se na štandovima što više promoviraju karlovački i autohtoni hrvatski suveniri te vjerojatnu obnovu tradicije gostovanja drugih pivovara na Karlovačkim danima piva, tako bi i u glazbenom dijelu program trebao biti uravnoteženiji, bez dosadašnje dominacije “zabavnjaka”. Svakako veseli i da je ideju objeručke prihvatila i Karlovačka pivovara, koja je i glavni sponzor programa na centralnoj pozornici.

Kako u konačnici ipak i priliči pivskoj manifestaciji, i ove će godine program biti u stilu “za svakoga ponešto”, ali s puno prihvatljivijim odnosom urbanog, tradicijskog i zabavnjačkog.

Ljubitelji rocka tako će zasigurno uživati uz dva, slobodno se može reći, kultna benda na ovim prostorima – Zabranjeno pušenje i Majke, a treba im prirodati i veseli istarski etno-rock Gustafa. Između popa i rocka balansira i dugovječno Prljavo kazalište, a feštu u etno stilu zasigurno će napraviti popularni Kočani Orkestar. U romantičnom pop ugođaju trebao bi proteći koncert sarajevske Crvene jabuke, a kada je u pitanju tradicijska hrvatska glazba, klapa Intrade privući će ljubitelje dalmatinskog melosa, a oni koji vole tamburice moći će se opustiti uz Gazde i Slavonija Bend. Na kraju, oni kojima je pivijada neodvojiva od zabavnjačkog štiha, moći će se provesti uz Mladena Grdovića.

U poslijepodnevnim satima, kao i nakon večernjih koncerata, posjetitelje će zabavljati kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske ali i inozemstva, kao i brojni karlovački bendovi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest