Vučić uoči Dana županije: Ne moraju se građani bojati da će ukinuti županije, za to je potrebno mijenjati Ustav

– Ne trebaju se građani bojati da će biti ukinute županije! Za to je potrebno mijenjati Ustav, a za njegovu je promjenu potrebna dvotrećinska većina u Saboru. Obzirom na konstelaciju snaga, sumnjam da će do toga doći, kazao je župan Ivan Vučić najavljujući na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji proslavu Dana županije, 13. travnja.

Reformu lokalne i regionalne samouprave zagovaraju koalicijski partneri HDZ-a iz Mosta, no u zadnje vrijeme se špekulira da niti SDP neće podržati ukidanje niti smanjenje broja županija. Koliko su građani “u strahu” da će županije biti ukinute, valjda zna karlovački župan Ivan Vučić kad već daje ovakve izjave.

Vrijeme od prošlog županijskog rođendana do ovog, po njegovim riječima, obilježila je borba za preživljavanje i neizvjesnost jer je bivša Vlada odluke koje su od krucijalnog značaja za županije donosila u svibnju, lipnju, srpnju, govorilo se o ukidanju županija, novom preustroju, a istovremeno radilo strategije prema postojećem…

Na proslavi 23. rođendana, odnosno svečanoj sjednici Županijske skupštine, najavio je ne želeći otkrivati pojedinosti, govorit će upravo o ulozi županija i svemu što one rade jer misli da puno građana s tim nije upoznato.

Poznato je, pak, da će Zorin dom biti pun gostiju – od izaslanika Predsjednice, saborskih zastupnika, župana, predstavnika vojske, policije, sudstva… do domaćina – županijskih čelnika i vijećnika. Program na svečanoj sjednici svojim će nastupom uljepšati učenici i profesori Glazbene škole Karlovac, a koliko će trajati govori tek ćemo zbrajati: župan je najavio da će njegov biti kraći, ali će zato onaj predsjednika Županijske skupštine Željka Bokulića ovaj put biti duži.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest