Izglasano skuplje grijanje, u Toplani navodno ostaje raditi 52 radnika

Izglasano skuplje grijanje, u Toplani navodno ostaje raditi 52
radnika

HDZ-ova većina u karlovačkom Gradskom vijeću je sa 14 glasova “za” izglasala novo poskupljenje grijanje u Karlovcu i to za, kako se barem tvrdi u odluci, za 23,6 posto. Od užasno skupog grijanja sada smo dobili još skuplje s tim da još nitko ne zna što će biti sa starom Toplanom, novom Toplanom, iz kojih će se izvora nabavljati energenti, tko će u Toplani raditi, hoće li netko vratiti dugove ili će vjerovnici biti nasanjkani. U svakom slučaju, račun bez krčmara a građani zbunjeni. Oporba s devet glasova protiv nije podržala odluku.

Nakon izvješća sad već bivšeg direktora Denisa Janžetića koji bi po drugoj točki dnevnog reda trebao i objasniti kolika je stvarna dubioza valjda prvog gradskog poduzeća u karlovačkoj povijesti koje je otišlo u stečaj, uslijedile su očekivane reakcije oporbe. SDP-ov Josip Benčić referirao se na izjavu gradonačelnika Jelića da o Vladi RH ovisi hoće li uopće biti sezone grijanja.

– Zar stvarno očekujete da će vaše marifetluke pokrivati Vlada a cijelo vrijeme radite suprotno zakonu, pitao je Benčić. Još na aktualnom satu čuli smo direktora nove, Gradske toplane Inoslava Latkovića koji je ustvrdio da će u novoj tvrtki od 70 raditi 52 radnika. Nakon što je školski s papira nabrojao što sve namjerava učiniti, od osposobljavanja pogona do pripreme projekata za fondove EU, u raspravu se uključio gradonačelnik Jelić te obznanio kako treba napraviti jednu ozbiljnu analizu  od osnutka Toplane do sada, a kako bi se definiralo što je tko radio i kako bi ova tvrtka trebala raditi u budućnosti.

Za sve što se zadnjih godina događalo vezano za Toplanu, Jelić je kao gradonačelnik u tome, kaže, pronašao i vlastitu odgovornost.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest