U parku Veleučilišta večeras počinje 6. Međunarodni etno jazz festival

U parku Veleučilišta večeras počinje 6. Međunarodni etno jazz
festival

U parku Veleučilišta, nekadašnjoj “vojnoj bašti”, mjestu brojnih plesnjaka i ljetnih svirki, danas započinje šesto izdanje Međunarodnog etno jazz festivala u organizaciji udruge Orpheus. Vrlo jak i zanimljiv program dovodi glazbenike iz SAD-a, Švedske i Italije, uz, naravno, velik broj domaćih jazz i etno glazbenika. Svake večeri na rasporedu su dva koncerta, a na večerašnjem otvaranju u 21 sat zasvirat će američko-hrvatski Joe Kaplowitz trio. Joe Kaplowitz svirao je s gotovo svim najeminentnijim imenima američke i svjetske jazz scene, a posebno zanimljiv je podatak da je bio i voditelj “kućnog” jazz banda Bijele Kuće u Washingtonu. Uz piano i tubu gosta iz SAD-a te vrhunske vokalne sposobnosti njegove supruge Lele Kaplowitz, večeras će im se na stejdžu pridružiti i gitarist Davor Doležal. Nakon njihovog koncerta, u 23 sata publika će moći vidjeti nastup mladog hrvatskog jazz dueta Alba & Leo (Alba Nacinovich vokal i Leo Škec gitara).

U subotu gostuje još jedna velika zvijezda ovogodišnjeg festivala, Šveđanin Anders Bergcrantz, trenutačno jedan od najpopularnijih i najcijenjenijih jazz trubača u Europi i svijetu, a čiji je dolazak pomoglo i Veleposlanstvo Švedske. Nakon njega, u 23 sata, publika će moći uživati uz flamenco David Sačić trija. Sačić je dugogodišnji londonski glazbenik, svirao je s najčuvenijim svjetskim glazbenicima, a Karlovčanima se predstavlja u ritmu flamenca uz Gorana Tomića na gitari i Nevia Brozovića na udaraljkama.

Napokon, posljednjeg dana, u nedjelju, će nastupiti atraktivni i popularni talijanski etno jazz sastav Luca Ciarla Quartet. Uz violinista i voditelja sastava Lucu Ciarla, bend čine harmonikaš Vince Abbriaccante, basist Nicola di Camillo te udaraljkaš Francesco Saveretti. U 23 sata, pak, festival će zaključiti Goran Ilić Quartet, domaći etno jazz sastav s autorskim skladbama pod utjecajem Mediterana i jugoistoka Europe. Uz gitaristu Gorana Ilića zasvirat će trubač Branko Sterpin, bubnjar Krunoslav Levačić i kontrabasist Zvonimir Levačić.

Valja naglasiti kako je zbog nepovoljne vremenske prognoze organizator osigurao Gradsko kazalište Zorin dom kao zamjensku lokaciju. Večeras će se koncerti zasigurno održati u parku Veleučilišta jer se očekuje lijepo vrijeme, no za vikend su moguće padaline pa u slučaju kiše budite spremni na promjenu lokacije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest