Na Drežniku dva mladića uzgajala marihuanu, “pao” i otac opskrbljen eksplozivom

Na Drežniku dva mladića uzgajala marihuanu, “pao” i otac opskrbljen
eksplozivom

Karlovačka policija na djelu je uhvatila dvojicu Karlovčana starih 22 godina koji su na Drežniku uz obalu rijeke Kupe, odmah preko puta Kvake, imali malu plantažu marihuane. Kako je danas izvijestio načelnik PU karlovačke Josip Ćelić, mladići su više tjedana praćeni da bi na koncu bili zatečeni kako na svojoj plantaži zalijevaju i obrađuju stabljike što je policiji dalo do znanja da su ih oni i zasadili.

Osim 24 stabljike marihuane pronađene u “tajnom vrtu”, pretragom kuće osumnjičenih pronađena je i bilježnicama s uputama o uzgoju ove opojne droge, žlica za mjerenje i vaga. Zanimljivo, zbog ilegalne djelatnosti mladića kaznene prijave su zaradile i kolateralne žrtve, otac jednog mladića i brat drugog.

Prilikom pretrage policija je otkrila sklonost 46-godišnjaka prema čuvanju eksploziva kojeg se ne bi posramila niti neka teroristička grupa. On je u svojoj kući čuvao pravi arsenal, dva komada plastičnog eksploziva P-500, ručnu bombu M-75, šest komada trotilskih metaka od 200 grama, jedan trotilski metak od 500 i 19 komada trotilskih metaka od 100 grama. Tu se još našlo 22,5 metara detonirajućeg štapina, minerska kliješta, 53 komada detonatorskih kapisli , više električnih detonatora, 10-ak metaraara sporogorećeg štapina, dimni ulošci, školski upaljači… Otac je također kazneno prijavljen, ali za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Ispostavilo se i da je 25-godišnji brat drugog drežničkog uzgajivača ljubitelj “marice”. Kod njega je pronađeno 1,2 grama ove opojne droge.

Sklonost prema drogi nije jedino što obilježava ovaj dvojac. Kako je rekao načelnik Ćelić, operativno su obojica interesantni jer su bili evidentirani i za druga kaznena djela, krađe i teške krađe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest