Kaznena prijava Janžetiću jer je Toplana potrošila zalihu za slučaj katastrofa?

Kaznena prijava Janžetiću jer je Toplana potrošila zalihu za slučaj
katastrofa?

Zbog potrošnje uskladištenih robnih zaliha koje su morale biti sačuvane za slučaj katastrofa, rata i drugih izvanrednih situacija, Ministarstvo gospodarstva je protiv direktora Toplane podnijelo kaznenu prijavu, piše Večernji list i to zbog kršenja Zakona o strateškim robnim zalihama.

Podsjetimo, još na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća oporba je spočitala direktoru da je “zagrabio” u robne rezerve kad nije smio, a sada se, zajedno s gradonačelnikom usudi tražiti pomoć Vlade RH. I dok Janžetić nije želio komentirati kaznenu prijavu rekavši da su ugovori između Toplane i Republike Hrvatske državna tajna, gradonačelnik Damir Jelić jest.

– Ova kaznena prijava je nešto što je država morala po sili zakona napraviti. Ona je očekivana, rekao je Jelić za Večernji i dodao da nitko iz Grada po tom pitanju direktoru nije davao upute po tom pitanju.

– Trebalo je grijati na niskim temperaturama, a nisi imao čime. Pismom Vladi smo se obvezali nadoknaditi potrošene rezerve, no cesija nije moguća, jer je račun tvrtke u blokadi, rekao je Jelić.

Ravnateljstvo za robne zalihe pomoglo je Toplani davanjem ulja za loženje na obnavljanje u dva navrata, sukladno odlukama Vlade od 19. lipnja 2009. godine i 7. siječnja 2011. Riječ je o ukupnoj količini od 7.000.490 kilograma ukupne vrijednosti od oko 37 milijuna kuna. To je bio robni zajam na deset godina s počekom otplate od tri godine. Prvi anuitet dolazi na naplatu 1. prosinca 2013. godine, stoji u dopisu Ravnateljstva za robne zalihe koji je dobio Večernji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest