Stradali Belgijanci, sva djeca na sigurnom, požar gase i karlovački vatrogasci

Stradali Belgijanci, sva djeca na sigurnom, požar gase i karlovački
vatrogasci

Dramatična situacija u okolici Selca uznemirila je i brojne Karlovčane, od kojih su mnogi barem jedno ljeto proveli u ovom mjestu koje ima i karlovačko odmaralište. Hostel Karlovac i sada je pun gostiju, uglavnom mališana, a do evakuacije ipak nije došlo. Gusti dim stigao je i do hostela pa su svi mališani i ostali gosti, kao i djelatnici hostela povučeni unutar objekta, na kojem su zatvorena sva vrata i prozori kako bi se spriječio ulazak dima i čekaju daljnje upute. Stradala su dva belgijska turista koji su predugo ostali ispred hostela i otrovali se dimom, hitno su prevezeni na Hitnu pomoć, a sva djeca na vrijeme su se sklonila u hostel! Neposredne opasnosti ipak ne bi smjelo biti, barem tako tvrde posljednje informacije s požarišta. Sva su djeca na sigurnom i nema razloga za roditeljsku paniku.

A, velike požare na području Primorja i Kvarnera gase i vatrogasci iz Karlovačke županije. U ovom trenutku više od 200 vatrogasaca bori se s vatrenom stihijom koja prijeti Selcu, Crikvenici i vinodolskom području, a među njima su i vatrogasci iz Karlovca, Duge Rese i Ogulina, koji su pohitali u pomoć kolegama iz Primorsko-goranske županije. Nažalost, u borbi s velikim požarima smrtno je stradao vatrogasac iz Opatije.

I brojni Karlovčani na ljetovanju u tom području javljaju se preko društvenih mreža i fotografijama svjedoče o katastrofalnoj situaciji na području Primorja i Kvarnera.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest