Počela dogradnja crpne stanice, apel građanima da ne bacaju smeće u odvod

Počela dogradnja crpne stanice, apel građanima da ne bacaju smeće u
odvod

S obzirom da dosad nisu izvršena mjerenja plinova kod crpne stanice Grad na Putu Davorina Trstenjaka izgleda ni da neće, jer je jučer već počela dogradnja ovog objekta. Kako javljaju u Vodovodu i kanalizaciji, tvrtka IGH koja je projektant tvrdi da će ovime biti riješeno pitanje eliminacije neugodnih mirisa i krutog otpada koji se tamo taloži.

Drugi dio problema je i dalje prisutan, kažu u Vodovodu i upozoravaju građane da je probleme u radu uzrokovala velika količina smeća, odnosno komunalnog otpada koji završava u javnom sustavu odvodnje umjesto u kantama za smeće.

– Apeliramo na građane da vode računa što bacaju u odvode, jer smo svi odgovorni za pravilno funkcioniranje sustava odvodnje. Iako ćemo dogradnjom crpne stanice riješiti postojeće probleme, ako se nastavi neracionalno ponašanje ljudi, nastavit će se potreba učestalog čišćenja crpne stanice i zbrinjavanja otpada s grubih rešetki na Uređaju za pročišćavanje otpadnih voda što predstavlja nepotreban trošak, priopćio je direktor Vodovoda Ivan Mrzljak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest