Časne sestre karmelićanke Božica i Mirjam svjedočile su o svojoj vjeri i redovničkom životu

Vlč. Anđelko Katanec, povjerenik za pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije, pohodio je Nacionalno svetište svetog Josipa, 13. travnja, prigodom još jedne srijede Velike pobožnosti koja se održava na čast zaštitniku Hrvatske. U želji da produbi štovanje svetog Josipa hodočastio je zajedno sa župljanima Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije iz zagrebačkog naselja Malešnica, u kojoj trenutno vrši kapelansku službu, te zborom Hilarus iz istoimene župe koji je pjesmom animirao svetu misu. Predvodeći euharistijsko slavlje u zajedništvu s mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta, izrazio je radost što ima priliku slaviti Gospodina i svetog Josipa na mjestu gdje je još prošle godine služio kao kapelan.

U svojoj homiliji vlč. Anđelko dotaknuo se i migrantske krize istaknuvši kako nevolje ne postoje zato da bi nas uništile već da bi nam pomogle da rastemo u vjeri i dobroti:

Sveti Josip postigao je svoju svetost ne time što mu je sve išlo od ruke i po planu, već zbog toga što nije išlo po njegovom planu, ali je to sve rado prihvatio iz Božje ruke te se i u sitnim svakodnevnim i u velikim životnim poteškoćama povjeravao Božjoj volji – pojasnio je vlč. Katanec.

Pri kraju svete mise časne sestre karmelićanke Božica i Mirjam svjedočile su o svojoj vjeri i redovničkom životu. Sestra Božica opisala je brojnim vjernicima dio svog djetinjstva i kako se susrela s vjerom te kada je prvi puta čula glas savjesti, odnosno Božji glas koji prebiva u njoj. Kao i svi redovnici karmelskog reda tako i sestra Božica posebno časti svetog Josipa o koje je govorila s posebnim divljenjem:

Kasnije u životu shvatiš da je čovjek napravljen tako da može biti Božji hram, da Bog doista može prebivati u njemu i da se u svakom trenutku svoga života možemo staviti u Božju prisutnost. A to je jako važno jer prolazeći ovom suznom dolinom iz nje možemo izaći samo zahvaljujući onoj snazi koja je Bog u nama – posvjedočila je sestra Božica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest