Uredu župana: Karlovačka županija ima ukupno 86 zaposlenih, a ne 166

Uredu župana: Karlovačka županija ima ukupno 86 zaposlenih, a ne
166

Na tekst objavljen na KAportalu pod naslovom “Vlast Karlovačke županije od 2007. godine u svojim uredima udvostručila broj zaposlenih” reagirala je Karlovačka županija, točnije župan Ivan Vučić u kojem ispravljaju netočan navod objavljen u tekstu.

–  Karlovačka županija ima zaposlena 82 službenika i namještenika i 4 dužnosnika, dakle ukupno 86 zaposlenih, a ne 166 kako se to navodi u tekstu, stoji u kratkom demantiju iz Karlovačke županije.

Podsjetimo, do podataka o broju zaposlenih u Karlovačkoj županiji došli smo na službenim stranima Instituta za javne financije koji je napravio i objavio studiju o zaposlenicima u lokalnoj samoupravi. Studiju možete pogledati ovdje.

Osim Karlovačke županije još prošlog tjedna oglasila se Udruga gradova koja, nakon što su podaci izašli u medijima, tvrdi da je  Institut za javne financije napravio grube pogreške u spomenutoj analizi.

U Udruzi tvrde da je broj zaposlenih i smanjen jer su lokalnoj i regionalnoj samoupravi nametnuti brojni zaposlenici s promjenom zakona i davanjem određenih službi u nadležnost, ali i da je napravljena greška na pogrešnom tumačenju statističkih obrazaca. Moguće je da su u analizu, tako upale i druge institucije te je broj zaposlenika ispao “prenapuhan”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest