Društvo numizmatičara izložbom u ZILIK-u proslavilo prvu obljetnicu djelovanja

Društvo numizmatičara izložbom u ZILIK-u proslavilo prvu obljetnicu
djelovanja

Društvo numizmatičara i kolekcionara Karlovac svoju prvu obljetnicu postojanja i djelovanja kao i Svjetski dan štednje, obilježilo je prigodnom izložbom.

Izložba je postavljena u galeriji Zilik u Radićevoj ulici, a izložene su novčanice i  kovanice iz cijeloga svijeta, zatim medalje, razglednice i stara pisma iz Karlovca, a  postavljena je posebna zbirka novca naših krajeva.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik Društva Matija Joha naglašavajući kako je taj hobi vrlo zahtjevan i skup, tako da se njime ne bavi veliki broj sakupljača.

– Ovim hobijem se žele sačuvati stara obilježja od zaborava i ponukati mlade da stvaraju sami svoje zbirke i kolekcije,rekao je Joha. Izloženi su i katalozi koji posjetiteljima omogučuju da vide vrijednost svoje zbirke novaca ako je posjeduju. Izlagali su: Moric Vahtarić, Mladen Perković, Alen Maričić, Nikola Kirin, Krešimir Botković, Tomislav Maraković, Dražen Županić i Matija Joha. Izložba je otvorena do 04. studenog 2012. godinu u vremenu od 10 -12 i od 17 – 20 sati.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest