OŠ Vladimir Nazor deblokirana, otpuštenom djelatniku isplata u obrocima

OŠ Vladimir Nazor deblokirana, otpuštenom djelatniku isplata u
obrocima

Osnovna škola Vladimir Nazor u Dugoj Resi više nije blokirana, a nastoji se iznaći model po kojem će bivšem djelatniku, sada već umirovljeniku koji je dobio sud sa školom biti isplaćeno oko 300 tisuća kuna duga za zaostale plaće nakon što je dobio nezakonit otkaz. Ovo je, naime, na današnjoj sjednici Županijske skupštine rekao županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić dodavši da je ravnatelj škole Krešimir Božičević razgovarao s bivšim djelatnikom i dogovorio da deblokira račun te da će mu škola mjesečno isplaćivati po 10 tisuća kuna.

– Nakon što je izgubljen spor u Ministarstvu su reklo da ne žele isplatiti oko 300 tisuća kuna je sjelo na račun škole. Dogovor o deblokadi je za sada postignut i mi se možemo nadati da će se Ministarstvo odobrovoljiti i dati sredstva. Škola nema dovoljno vlastitih sredstava da isplaćuje po 10 tisuća kuna pa ćemo pitati ćemo ministra da dio decentraliziranih sredstava u idućoj godini prenamijenimo za ovu namjenu, a da se škola ne nađe u blokadi. Ovo je pat pozicija za koju mi nismo krivi, rekao je Šančić.

Pročelnik se osvrnuo i na upise učenika ispod bodovnog praga koji su morali biti ispisani.

– Nedvojbeno da su pojedine škole učinile propuste kod upisa učenika u pojedina zanimanja bez dovoljno bodova. To je prekršaj. Je li za ravnatelje trebala biti izrečena blaža kazna to je dvojbeno ali nisu trebala djeca snositi posljedice nakon što su već krenuli u školu i roditelji kupili knjige, rekao je Šančić.

Djeca su upisana u ona zanimanja koja su mogla dok je Šančić, nakon što je SDP-ova vijećnica Đurđa Ivković Macut priupitala hoće li dati ostavku zbog navednih problema, rekao da o ulozi Upravnog odjela u svemu dovoljno govori da ih Ministarstvo kao osnivača uopće nisu izvijestili o smjenama ravnatelja o kojima su doznali iz medija.

– Moj mandat je uvijek na raspolaganju našem županu i prije ovog događaja i sada nakon njega, rekao je Šančić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest