Projekt Nazorova ide na urbanistički natječaj, uvjeti podzemna garaža, kino i trg

Projekt Nazorova ide na urbanistički natječaj, uvjeti podzemna
garaža, kino i trg

Najavljena gradnja trgovačkog centra sa stanovima, podzemnom garažom i kinom u Nazorovoj ulici nije predizborno obećanje već projekt privatnog investitora koji će, zbog vrijednosti i važnosti ove  lokacije morati ići na urbanističko – arhitektonski natječaj. Konačno smo iz karlovačke gradske uprave dobili i konkretnije informacije o ovom projektu u kojeg je Grad itekako involviran s obzirom da se radi, navode, ” urbanistički posebno vrijednim prostorima važnim za budući razvoj, organizaciju i sliku grada”.

– Grad Karlovac očitovao se na pismo namjere investitora o izgradnji poslovno-stambene građevine i uređenja prostora na lokaciji omeđenoj sjeveroistočnim ulazom u pothodnik, državnom cestom D1, Ulicom kralja Tomislava i Vladimira Nazora, te postojećom višestambenom izgradnjom na sjeverozapadu. Obzirom na vrijednost i važnost ove lokacije, pa tako i projekta koji će se na njoj realizirati, GUP-om grada Karlovca, definirana je obveza provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja, rečeno nam je u gradskoj upravi.

U pogledu javne namjene koju treba ostvariti u ovoj zoni Grad je predložio sljedeće sadržaje – podzemnu garažu koja osim osiguranja potrebnog broja parkirališnih mjesta za samu zgradu treba ostvariti i određeni broj  mjesta mjesta javnog karaktera, kino sa otprilike 500 – 600 sjedećih mjesta, oblikovanje i uređenje vanjskog prostora javne namjene s karakterom trga sa elementima zelene površine, vode, ambijentalne i javne rasvjete, grupama za sjedenje, ugostiteljskim terasama, urbanom opremom te drugim sadržajima koji bi ovaj prostor učinile ugodnim i atraktivnim za boravak i korištenje.

Kao što smo već pisali, Grad je uvjetovao određen broj mjesta u kinu što bi zadovoljio manji multipleks s tri dvorane. U svrhu provođenja urbanističko – arhitektonskog natječaja, Grad i privatni investitor u kontaktima su s Društvom arhitekata, građevinara i geodeta grada Karlovca.

– U narednom periodu predstoji sklapanje Ugovora između budućih suinvestitora s definiranjem preciznog programa i sadržaja investicije, prava i obveza ugovornih strana, terminskog plana, te mogućih financijskih okvira. Tijekom iduće godine očekuje se provedba urbanističko – arhitektonskog natječaja te izrada potrebne dokumentacije za ishođenje odobrenja kojim se omogućuje građenje, stoji u dopisu Grada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest