Kestenjar Imeri Nagip 27 godina zaredom peče kestene na istom mjestu

Kestenjar Imeri Nagip 27 godina zaredom peče kestene na istom
mjestu

Karlovčanima je gotovo teško zamisliti da jesen dođe bez mirisa vrućih kestena koji se pruža od kružnog toka prema Domobranskoj i ulici Vladimira Nazora. I ove godine nije ih iznevjerio naš sugrađanin Imeri Nagip koji točno 27 godina zaredom na tom mjestu postavlja svoju malu pečenjaru i uz prigušenu svjetiljku u dimu nudi ukusne pečene kestene.

U početku je ovo bila jedina kestenjara u gradu, dok ih sada ima više, ali ovo je jedina koja je s vremenom postala pravo jesensko obilježje Karlovca i to ljubitelji pečenih kestena Imeriju svakodnevno pokazuju i nagrađuju svojim dolaskom.

– Najdraži su mi posjetitelji djeca koja s roditeljima dolaze u šetnju. Ona radije sačekaju friško pečene šumske plodove, pa redovito dobiju i mao veću porciju od već propisane “mjerice” kaže Imeri Nagip koji, kad nije sezona kestena, voće i povrće prodaje na karlovačkoj gradskoj tržnici.

– Ovo mi je najdraži posao koji radim i zimi unatoč, bit ću ovdje svake godine dok god mi zdravlje to bude dopuštalo, kaže najpoznatiji karlovački kestenjar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest