Centri 112 rade od 0-24, od hitnih slučajeva do uklanjanja roja pčela ili zmije

Centri 112 rade od 0-24, od hitnih slučajeva do uklanjanja roja
pčela ili zmije

Svakodnevni problemi građana daleko su od senzacija kojima nas zasipaju mediji, ali pravodobno informiranje je svakako korisno za lokalnu zajednicu. To je putokaz prema najboljem načinu rješavanja problema i pokazatelj kako suradnjom možemo biti bliži ugodnijem življenju, zaključak je više sastanaka koje je pročelnik područnog ureda Državne službe za zaštitu i spašavanje (DUZS) Martin Barić tijekom proteklog tjedna održao s predstavnicima lokalnih medija.

Ured je, naime, prateći naputke o informiranju javnosti DUZS, pokrenuo komunikaciju s predstavnicima lokalnih medija kako bi se utvrdili oblici, sadržaji i brzina protoka informacija s ciljem pravovremenog i točnog izvješćivanja javnosti.

– Svaka sredina karakteristična je prema problemima koji zaokupljaju stanovništvo i često se Centri 112 doživljavaju kao telefonske centrale koje preusmjeravaju pozive. Postoji niz problema koji muče običnog čovjeka a ne znaju kome se obratiti za pomoć, rekao je Barić.

Kako dodaje, upravo je tu neprocjenjiva uloga Centara 112 koji su građanima na raspolaganju u svako doba dana i noći. Ako slučaj i nije za hitne službe, policiju, hitnu ili vatrogasce, može se dobiti uputa tko će, na primjer, ukloniti roj pčela ili zmiju.

DUZS je, podsjetimo, nedavno objavila i brojeve telefona koje građani mogu koristiti za opće informacije a kako bi se oslobodila 112 linija predviđena za hitne slučajeve, odnosno pozive građana u pomoć. Broj za opće informacije je 18 981, dok se informacije o telefonskim brojevima mogu dobiti na 11 888. Zeleni telefon je broj na koji se mogu prijavljivati ekološki akcidenti i otvoren je na  062/123-456. U DUZS-u građanima preporučuju i direktan broj HEP-a 047/661-252 te Vodovoda i kanalizacije – 0800 400047.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest