Kamanje bez makadama već dugo, uz samodoprinos sad preasfaltira ceste

Kamanje bez makadama već dugo, uz samodoprinos sad preasfaltira
ceste

Općina Kamanje koja je odavno makadamske ceste na svom području bacila u zaborav, sada se bavi “preasfaltiranjem” svojih lokalnih puteva.

Kako je objavljeno na web stranici Općine, započeli su radovi preasfaltiranja prometnice Kamanje – Preseka Ozaljska – Veliki Vrh i to u sklopu projekta kojeg sufinacira Ministarstvo regionalnog razvoja. Radovi su vrijedni 650 tisuća kuna od čega 77 posto daje država, a 23 posto dolazi iz općinskog proračuna, ali i mjesnog samodoprinosa mještana.

Županijska uprava za ceste potpisala je ugovor za radove izvanrednog održavanja na cesti Kamanje – Veliki Vrh Kamanjski u dužini od 300 metara, dok je objavljen i poziv za natječaj za sanaciju prometnice Kamanje – Police u dužini 900 m procijenjene vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Sredstva za sanaciju te ceste, kažu u općinskoj upravi, osigurale su Hrvatske ceste.

Najmlađa i najmanja općina u Karlovačkoj županiji koja ima tek oko tisuću stanovnika u mnogočemu bi mogla biti primjer drugima. Prva se u ovom dijelu Hrvatske riješila divljih deponija, dok je uspješno odradila više projekata koji su financirani iz pristupnih fondova Europske unije. Ovdje se i dalje prakticira pomalo zaboravljeni “samodoprinos” kojim mještani ulažu vlastita sredstva za infrastrukturna ulaganja. Očito, Kamanjčani su dobro shvatili poslovicu “nitko vam neće pomoći ako si sami ne pomognete”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest