Bodrožić Zorić: Ne želim braniti nerad u SDP-u i pokrivati podobnike i karijeriste u stranci

Bodrožić Zorić: Ne želim braniti nerad u SDP-u i pokrivati
podobnike i karijeriste u stranci

Kad sam shvatila da je osobni probitak nekim ljudima u stranci važniji nego rad za opće dobro shvatila sam da je vrijeme da odem iz takvog okruženja, kazala je za KAportal bivša SDP-ova gradska vijećnica Marija Bodrožić Zorić koja je danas, tjedan dana nakon što je dala ostavku u stranci, u Gradskom vijeću nastupila kao nezavisna.

O svojim razlozima odlaska iz SDP-a gdje je bila 17 godina kaže da “su vrlo jednostavni i očiti”. Puno toga spočitava predsjedniku GO Josipu Benčiću.

– Radi se o neslaganju mojeg viđenja rada SDP-a i onog koji se događa, kaže Bodrožić Zorić. Smatra, dodaje, da SDP u Gradskom vijeću ne nastupa kao dobra oporba i da ne želi biti dio nečega što će u predizbornoj kampanji koja dolazi trebati braniti. Također, kaže da želi ostati vjerodostojna.

– Ne može biti vjerodostojan netko tko je do prije deset godina bio u HDZ-u i teško mi je gledati preostale sposobne i pametne članove koji su zbog podobnosti morali zatomiti svoje sposobnosti. Sada će misliti kako šef kaže , rekla je vijećnica dodavši da je i dalje socijaldemokrat ali da ju je upravo SDP sputavao u djelovanju.

Ostavka Marina Prpića, drugog vijećnika koji je napustio redove SDP-a, tvrdi Bodrožić Zorić, nije povezana s njezinom i nisu zajedno odlučili napustiti stranku no možda ga je, dodaje, ona dodatno potakla na ovu odluku. Bivša SDP-ovka danas je obavijestila Gradsko vijeće da će do kraja mandata nastaviti raditi kao nezavisna no ne isključuje mogućnost da se uskoro pridruži nekoj drugoj stranačkoj opciji.

– Smatram da još mogu dosta toga dati u lokalnoj politici i ako me netko uvjeri u svoju vjerodostojnost moguća je suradnja. To se naravno, ne odnosi na HDZ, zaključila je disidentica iz SDP-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest