KA medijima milijun kuna od Agencije za el. medije, najviše Trendu, HRK-u ništa

KA medijima milijun kuna od Agencije za el. medije, najviše Trendu,
HRK-u ništa

Agencija za elektroničke medije koja nadzire rad televizijskih i radijskih postaja iz svojeg je Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija podijelila 9,5 milijuna kuna za 19 nakladnika televizija, a više od 8 milijuna kuna dobilo je 112 radio postaja.

Odgovorne osobe iz četiri radijske postaje te jedne televizije s područja Karlovačke županije zatražile su Agenciju više od tri milijuna kuna, no doznačit će im se tri puta manje, oko milijuna kuna.

Ka-vision d.o.o., nakladnik TV 4Rijeke zatražio je za svoje programe skoro 1,5 milijuna kuna, a odobreno im je 650 tisuća kuna. Radio 047, koji je s TV 4Rijeke u sustavu tzv. Trend medija vlasnika Marka Vukovića, podnio je zamolbu da im se doznači 235 tisuća kuna, a određeno im je nešto manje od 49 tisuća kuna. Radio Ogulinu odobreno je nešto manje od 150 tisuća kuna od zatraženih skoro 400 tisuća.

U slučaju Radio Slunja najmanji je odnos traženog i dobivenog. Tražili su oko 105 tisuća kuna, a dobili 75 tisuća. Kod Radio Mrežnice je situacija obrnuta, tražili su čak 927 tisuća kuna, a odobreno im je manje od 50 tisuća. Medijski nakladnici Agenciji su aplicirali svoje informativne emisije, te druge specijalizirane programe. Posrnulog Hrvatskog radio Karlovca koji je ostao na životu zahvaljujući novoj “proračunskoj injekciji” nema na ovom popisu Agencije za elektroničke medije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest