Učenički uspjesi: Robotičari “haraju” Europom, zlato i bronca za MIOŠ, odlični mladi trkači i “englezi”

Križevci su bili domaćin 21. Državnom natjecanju učenika i učenica graditeljskih škola Republike Hrvatske u znanjima i vještinama građenja, na kojem su izvrsne rezultate postigli učenici karlovačkog MIOŠ-a. Posebno je zablistao Karlo Horvatić koji je osvojio zlatno odličje i titulu državnog prvaka u kategoriji soboslikara-ličilaca (njegov je mentor prof. Igor Cikuša). Sjajan je bio i Svebor Cvitešić (mentor dipl.ing.arh. Nenad Pleteš) koji je osvojio treće mjesto u državi u kategoriji arhitektonske konstrukcije.

A, na najvećem sportskom školskom natjecanju u državi, tradicionalnom 33. Krosu Sportskih novosti, u konkurenciji čak 3.000 mladih trkača i trkačica, odlični su bili i predstavnici karlovačkih škola. U iznimno jakoj konkurenciji osvojili su čak dva druga mjesta – uspjelo je to Marku Krivačiću iz Gimnazije Karlovac u utrci za srednjoškolce 1. i 2. razreda (u kokurenciji 92 trkača) te Lei Novković iz OŠ Grabrik u kategoriji učenica 6. razreda u kojoj je nastupilo čak 229 trkačica.

Odlična je bila i karlovačka gimnazijalka Helena Valentić, četvrta u utrci srednjoškolki 1. i 2. razreda, a vrlo dobri Irina Vidiček-Ljubojević iz OŠ Banija, sedma u utrci petašica te Bruno Belčić iz MIOŠ-a, deveti kod srednjoškolaca 1. i 2. razreda.

Vrlo dobre rezultate učenici karlovačkih škola postigli su i na državnom natjecanju iz engleskog jezika, iako nisu uspjeli osvojiti jedno od prva tri mjesta. No, bili su jako blizu. Kod osnovnih škola Lucija Grbac iz OŠ Grabrik osvojila je četvrto mjesto, a samo jedan bod nedostajao joj je do bronce, dok je kod srednjoškolaca vrlo dobar peti bio Mihael Šterk iz Ekonomsko-turističke škole Karlovac.

Na 58. natjecanju mladih tehničara Hrvatske, pak, četvrto mjesto u kategoriji “elektrotehnika” osvojio je Antonio Guštin iz OŠ Žakanje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest