Građani zabrinuti zbog stanja sigurnosti, no brojke govore drukčije – u prvih tri mjeseca 41 posto manje kaznenih djela nego 2015.

foto ilustracija

Stanje sigurnosti u Karlovcu jučer je bila jedina točka dnevnog reda sjednice Vijeća za prevenciju. Uskoro će biti održana i posebna, tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati upravo o stanju sigurnosti u gradu na četiri rijeke.

Razbojništva, neriješeni slučajevi silovanja, vandalski ispadi pa čak i premlaćivanja od koje je jedno imalo najtežu, smrtnu posljedicu zabrinule su brojne građane, tako da je itekako potrebno sagledati što se to događa i što se radi na prevenciji.

Načelnik PU karlovačka Tomislav Kotić i njegov zamjenik Ivica Porubić. Porubić prezentirali izvješće o stanju sigurnosti u kojem je pak istaknuto kako se prema brojčanim pokazateljima može zaključiti da je broj kaznenih djela pao za 41 posto u odnosu na prošlu godinu. Ovo se, naime, odnosi na usporedbu prva tri mjeseca 2016. godine s istim razdobljem 2015. godine.

Brojke govore svoje, a ono što se događa na ulicama je druga priča, pa je naglasak ponovo stavljen na – prevenciju.

– U cilju prevencije kriminaliteta na razini PU Karlovačke provodi se više nacionalnih projekata. U okviru rasprave zaključeno je da svi trebaju imati svoju ulogu u stvaranju bolje sigurnosti u društvu, tj. da svatko ima svoju odgovornost kako policija, tako i građani i Grad, te da svi zajedno možemo utjecati da se sigurnost u gradu još više poveća, rečeno je na sjednici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest