
Karlovačka županija će sa svojom gastronomskom ponudom, vinima ali i svim drugim turističkim potencijalima biti predstavljena na velikom međunarodnom kongresu International Art of Gastronomy in Istria (IAGI) koji će se od 28. veljače do 3. ožujka održati u Umagu. Večer gastronomije Karlovačke županije kojase ekskluzivno predstavlja na ovom svjetskom kongresu chefova bit će održana 1. ožujka.
IAGI i nastup Karlovačke županije na njemu danas je predstavljen na tiskovnoj konferenciji na kojoj je karlovački župan Ivan Vučić rekao kako je ovo velika stvar za nas, posebno jer Karlovačka županija u gastronomskom smislu itekako ima što pokazati, ali često sa svojom ponudom nije dovoljno prepoznata.
Kako su otkrili karlovački kuhari koji će su Istri kuhati za chefove i brojne goste iz Rusije, Njemačke, Saudijske Arabije, Sri Lanke, Grčke, Turske, UAE, Kostarike, Indije, Francuske, Islanda, Malte i niz zemalja u regiji, glavna tema bit će domaća janjentina, jela od divljači, slatkovodna riba, vrganji i naravno, nezaobilazno ogulinsko zelje.
U kuharskim vještinama trebat će se iskazati i župan Ivan Vučić koji danas ipak nije otkrio što će kuhati, ali je svakako napomenuo da će zelje, specijalitet njegovog kraja biti uklopljen u taj meni.
– Ovo je veliki izazov za našu gastronomsku baštinu, da se preferira u svijetu, posebno jer je gastronomija jedan od glavnih aduta turizma, rekao je Stjepan Odobašić, direktor nakladničke kuće “Robinson” koja je zajedno s Udrugom kuhara Istarske županije suorganizator IAGI-a.
KAportal.hr