Benčić: Idemo osvojiti vlast, ali bojim se da ćemo u magistratu zateći spaljenu zemlju

Benčić: Idemo osvojiti vlast, ali bojim se da ćemo u magistratu
zateći spaljenu zemlju

Što je babi milo, to se babi snilo, komentirao je kroz narodnu poslovicu predsjednik županijskog SDP-a Ivan Vuković jučerašnju najavu Ivana Vučića da će jedna od stranaka Kukuriku koalicije promijeniti stranu i pridružiti se HDZ-u. Kako bi pokazali svoju podršku SDP-u na današnje predstavljanje kandidata za župana i gradonačelnika pristigli su predstavnici HSU-a i HNS-a koji će po svemu sudeći u “mini Kukuriku” koaliciji pokušati osvojiti vlast u Karlovačkoj županiji, dosad neosvojivom bastionu HDZ-a.

Kao što smo već pisali, SDP-ov kandidat za župana bit će Karlovčanin Boris Ožanić. Kako je rekao, svjestan je toga da ljudi sve manje vjeruju političarima dok sebe u ulozi župana vidi kao kooridinatora dobrih ideja koje bi u konačnmici trebale i rezultirati boljim životom građana. Josip Benčić je kao i Vuković u Ogulinu ranije najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Karlovca.

– Uvjeren sam da ćemo osvojiti i grad i županiju dok će Karlovac sigurno dati svoj obol u toj pobjedi, rekao je Benčić, Dodaje da se boji da bi nakon preuzimanja vlasti u gradu mogao zateći “spaljenu zemlju” kao što se nakon zadnjih izbora, kaže, dogodilo i na državnoj razini.

– Ići ćemo u reorganizaciju gradske uprave, gospodarske i komunalne projekte, rješavanje problema toplane kroz gradnju toplane – termoelektrane, obnovu infrastrukture, Zvijezde a kampanja će nam biti afirmativna, otkrio je Benčić.

Vuković će nakon nekoliko neuspjeha ponovo pokušati osvojiti Ogulin, dosad pravu tvrđavu u rukama HDZ-a.Svoj optimizam, kaže, temelji na nevjerojatno nesposobnoj HDZ-ovoj vlasti koja je devastirala gospodarstvo u Ogulinu koji je uz Slunj postao vodeći po nezaposlenosti i nepostojanju strategije razvoja kod vladajućih. Kako je rekao aktualni predsjednik ŽO SDP-a, na izbore idu bez patronata sa strane, iz Zagreba dok je objasnio i zašto je Damir Mateljan, koji je bio jedan od kandidata za župana ipak mjesto prepustio Ožaniću. Naime, Mateljan je saborski zastupnik a da prihvati ovu funkciju to više ne bi mogao biti pa je u SDP-u  da je bolje da djeluje u Saboru.

U koaliciji s HNS-om i HSU-om po svoj četvrti mandat u Ozlju ide aktualna gradonačelnica Biserka Vranić dok su nova imena na političkoj sceni Vesna Brezović, kandidatkinja za gradonačelnicu Duge Rese i poduzetnik Damir Vuković iz Slunja koji će pokušati osvojiti vlast u gradiću u kojem neprikosnoveno vlada HDZ od početka hrvatske samostalnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest