Rijeke pokazale koliko još treba raditi na obrani – Mekušje pod vodom

Rijeke pokazale koliko još treba raditi na obrani – Mekušje pod
vodom

Karlovačke rijeke Kupa, Korana i Dobra koje su jučer nakon dva dana obilnije kiše i ponovno zaprijetile još jednom su pokazale koliko još uvijek treba raditi na obrani od poplava. Naime, Mekušansko polje je ponovno bilo pod vodom, Gornje Mekušje je cestom od stadiona bilo odsječeno dok je mještane posebno začudilo kako još uvijek nije do kraja završen novi nasip kod karlovačkog pročistača otpadnih voda.

Kako nam je javio jedan mještanin, umjesto da nasip ciljano područje ostavi na suhom, cijeli dio Mekušja je postao jedan ogromni bazen s vodom unutar nasipa.

Nadalje, još prije dvije godine Hrvatske ceste su najavile izradu dokumenacije za sanaciju ceste D-36 u Koritinji, već poznate “kritične točke” pri izlijevanju rijeke Kupe koja se poplavi kod svake malo jače kiše, te kad mještani postaju otočani.

Sličan problem redovito nastaje i Donjem Mekušju, Kobiliću i Husju, kao i u Gornjim Priselcima gdje zbog Dobre koja se izlina na cestu u petak djeca nisu mogla ići u školu, a otkako je prije dvije godine srušen stari dotrajali drveni most, novi, koji bi im omogućio komunikaciju sa svijetom nije napravljen.

Još prije dvije godine županijska vlast je pozvala predstavnike jedinica lokalne samouprave  da utvrde i popišu moguća kritična mjesta te da se sa time upoznaju Hrvatske vode, kako bi se problemi poplava u Karlovačkoj županiji trajno rješili na zadovoljavajući način. Preporučeno je da gradovi i općine samoinicijativno riješavaju manja, problematična mjesta lokalnog karaktera no od toga se izgleda baš i nije puno napravilo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest