Na izbore i tri nezavisne opcije, moguće da će pred birače – udruženi

Na izbore i tri nezavisne opcije, moguće da će pred birače –
udruženi

Pet mjeseci uoči izbora za lokalnu i regionalnu samoupravu intenzivirao se rad gotovo svih stranaka dok je krenulo i koalicijsko okupljanje te predstavljanje kandidata koji će izaći pred birače.

HDZ je već krenuo s okupljanjem “velike koalicije” s kojom namjerava ponovno osvojiti vlast u Karlovcu i Karlovačkoj županiji tako da je prošlog tjedna potpisan sporazum o političkoj suradnji s HSS-om dok je vrlo izvjesno da će, kao i na državnoj razini s njima na lokalnoj razini koalirati i HSP Ante Starčević.

S druge strane, u taboru SDP-a najavljuju zajednički nastup Kukuriku koalicije SDP-HNS-HSU, dok su u javnosti sve prisutniji Hrvatski laburisti koji po anketama slove za treću po opciju po snazi uoči lokalnih izbora.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti koje će se “nezavisne opcije” ponuditi biračima prije izbora. Sve se više nameće Nezavisna lista Volim Karlovac koju predvode Duško Labus i Mirko Lulić dok će pred birače vjerojatno i druga nezavisna opcija predvođena Domagojem Švegarom koja je na mjesnim izborima prije godinu dana osvojila dva mandata u Gradskoj četvrti Novi centar.

Kako saznajemo, o revitalizaciji svoje nezavisne liste uoči izbora razmišlja i Jasna Plevnik koja je na izborima prije četiri godine osvojila mandat u Gradskom vijeću no zbog obaveza ga prepustila Vladi Benku. Vrlo je upitno imaju li tri nezavisne opcije uopće ljude koji bi na listama zaintrigirali birače u toj mjeri da im daju glas pa je i među “nezavisnjacima” krenulo koalicijsko pregovaranje.

Po riječima Duška Labusa, bilo je kontakata s Domagojem Švegarom i Jasnom Plevnik no s obzirom da o tome javnost još ništa ne zna vjerojatno ništa nije konkretizirano. Domagoj Švegar je za KAportal rekao da nema namjeru biti kandidat za gradonačelnika ili dogradonačelnika je ga to u ovoj fazi ne zanima, no spreman je ponijeti listu i kandidirati se za gradskog vijećnika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest