Crteži Damira Medvešeka – svjetski vrijedna izložba u Galeriji Karas

Crteži Damira Medvešeka – svjetski vrijedna izložba u Galeriji
Karas

U Galeriji Vjekoslava Karasa od večeras se može razgledati još jedna iznimno zanimljiva izložba – riječ je o crtežima u olovci Damira Medvešeka, čiji je slikarski opus obilježen iznimnim postignućima. Uz činjenicu da slovi za najboljeg europskog kazališnog slikara, prema narudžbi Bavarskog kazališta iz Münchena izradio je neslužbeno najveću sliku na svijetu – kazališni zastor za predstavu Bavarske opere “Ludvig II”, nastalu na površini od 500 četvornih metara.

Proslavljen i u svijetu, poglavito iznimnom izložbom na Brijunima 2001., koju su detaljno i opsežno popratili američki i britanski mediji, Medvešek je svojim djelima “ušao” u mnoge cijenjene svjetske zbirke – kraljevske obitelji u Monaku, zbirku obitelji Kennedy, zbirke Cartiera, Mercedesa, Ferrarija…Nagrađivan je u Firenzi, Barceloni, New Yorku…

Karlovčanima se Medvešek po prvi puta predstavlja samostalnom izložbom i to na temu “Hrvatske djevojke – erotika”. Ova vrijedna kolekcija crteža u olovci moći će se razgledati do 21. prosinca.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest