Projekt Zdrav za 5 – predavanja o ovisnostima u šest osnovnih i dvije srednje škole

Projekt Zdrav za 5 – predavanja o ovisnostima u šest osnovnih i
dvije srednje škole

Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno sa Ministarstvom zdravlja, te zaštite koliša i prirode započeo je provedbu Zdrav za 5.

– Projekt obuhvaća područja zlouporabe i ovisnosti o alkoholu i opojnim drogama, kockanju, igrama na sreću te zaštitu okoliša a provodit će se kontinuirano tijekom školske godine. Namijenjen je učenicima osmih razreda osnovnih škola, te učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola, kažu u PU karlovačkoj.

Policijska uprava karlovačka u suradnji sa Službom za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Karlovačke županije  projekt provodi u šest osnovnih i dvije srednje škole na području Karlovačke županije.

Prvo predavanje na temu štetnosti ovisnosti o alkoholu, drogi i kockanju održat će psiholog Ivan Sušanj iz Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Karlovačke županije, dok će policijski službenici za nadzor, planiranje i prevenciju PU karlovačke predavanja na navedene teme, s aspektom na zakonske odredbe te posljedicama njihovog kršenja održati u drugom polugodištu školske godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest