Grad sufinancira razdjelnike ali i kalorimetre, udruge zadovoljne tom odlukom

Grad sufinancira razdjelnike ali i kalorimetre, udruge zadovoljne
tom odlukom

Nakon što je Grad Karlovac raspisao javni natječaj za sufinanciranje ugradnje razdjelnika topline/kalorimetara i termostatskih ventila u sustavu centralnog grijanja grada Karlovca ponovo su se oglasili u Udruzi za zaštitu potrošača Korana.

Kako napominju oni ne podržavaju rješenja korištenja javne usluge isporuke toplinske energije ugradnjom razdjelnika no ne žele niti imaju pravo potrošače upućivati da to ne čine.

– Potrošači uvijek sami (jedino oni kao fizičke osobe i nitko drugi umjesto njih) odlučuju kako će koristiti javnu uslugu isporuke toplinske energije. Od Grada smo tražili da sufinancira ugradnju kaorimetara i kao što se vidi iz natječaja Grad je prihvatio i naše prijedloge te je odlučeno da se sufinanciraju svi oblici kontrole potrošnje toplinske energije, kažu u Korani i pozdravljaju takvu odluku.

– Time je Grad pokazao da uvažava mišljenja potrošača, a i dao naznaku da će i sljedeće godine sufinancirati štednju toplinske energije. Pozivamo sve potrošače da sada preko zime donesu odluke, te da završetkom ogrjevne sezone krenu u rekonstrukciju zastarjelog CTS i svi ugrade mjerne instrumente. Mi preporučamo karolimetre, jer to je jedini pošteni način, gdje nema mogućnosti manipulacije između davatelja i korisnika usluge i susjeda.

Kad se isključi politika monopolističke diktature i počinje slušati glas potrošača i u ovim teškim vremenima možemo živjeti ugodnije, kažu u udruzi potrošača i dodaju da Grad Karlovac može biti grad ugodnog življenja, ovo je jedan od dokaza.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest