Premijera Pandas Teama u Karlovac dovela hrvatsku taekwondo elitu

Premijera Pandas Teama u Karlovac dovela hrvatsku taekwondo elitu

Premijera prvog hrvatskog taekwondo filma “Pandas Team” snimljenog zahvaljujući članovima TKD Banija jučer je u karlovačko Gradsko kazalište Zorin dom dovelo cijeli niz hrvatskih olimpijaca, TKD boraca koji su u zadnjih 25 godina Hrvatsku predstavljali na Olimpijskim igrama te osvajali medalje i pronosili slavu hrvatskog taekwondoa po svijetu.

Ivica Klaić, Robert Tomašević, Miet Filipović, Dragan Jurillj, Nataša Vezmar, Sandra Šarić, Martina Zubčić i sestre Ana i Lucija Zaninović koje smo bodrili na zadnjoj Olimpijadi u Londonu primile su priznanja TKD Banije. Priznanje je dobio i jedan Karlovčanin, Dražen Perković koji je bio učesnik Olimpijskih igara u Seoulu 1988. godine a kojeg Karlovčani u zadnjih dva desetljeća više poznaju kao pripadnika i zapovjednika Specijalne policije.

Zanimljiv filmski uradak u trajanju od 80 minuta govori o problemima u taekwondo klubu, narušenim međuljudskim odnosima ali i na koncu jedinstvu sportaša koji uspiju nadvladati probleme i nastaviti sa sportskim uspjesima. Kao što je rekao režiser filma Neven Trbojević, inače poznati karlovački trener, bitno je napomenuti da je film snimljen praktički bez kune troškova, sve zahvaljujući predanom radu – članova kluba koji su na njemu radili.

Prvi hrvatski TKD film i jedan od tri u svijetu snimljenih isključivo o ovom sportu podruprli su Hrvatski olimpijski odbor čiji su predstavnici došli na premijeru kao i brojni karlovački sportski djelatnici kao i hrvatski reprezentativci. Interes za film postoji u više zemalja, tako da bi se uskoro karlovački taekwondisti mogli naći pred gledateljima u Meksiku ali i drugih zemalja iz kojih su se već “Banijancima” javili njihovi kolege borci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest