Najavljeni projekt TE-TO je megalomanski i kao takav neprihvatljiv

Najavljeni projekt TE-TO je megalomanski i kao takav neprihvatljiv

Projekt izgradnje termoelektrane – toplane u Karlovcu koji je prije par mjeseci mao i svoju prezentaciju te projekciju po kojoj bi ovaj zahvat koštao čak oko 32 milijuna eura, NL Volim Karlovac smatra megalomanskim i neprihvatljivim, posebno nakon što ga je i SDP u svojim predizbornim planovima uvrstio kao jedan od prioriteta.

Kako navode “nezavisnjaci”, kampanja nije ni počela, a već je vidljivo kako SDP i HDZ imaju isti “mentalni sklop” kad je riječ o kapitalnim investicijama.

– Po načinu prezentacije TE-TO gdje je veliku ulogu odigrao SDP-ov kandidat za župana jasno je da će taj projekt imati istu ulogu kakvu je imao bazen za vladavine HDZ-a. Od održavanja prezentacije prošlo je nekoliko mjeseci i nakon nekoliko pokušaja dodatne rasprave, stajališta smo da ovako izloženi plan nije prihvatljiv. Smatramo da je način prezentacije i prisutno šarenilo auditorija dodatno doprinijelo razvodnjavanju kao i nepotreboj samopromociji pojedinaca koji su dodatno utjecali na kvalitetu rasprave, kažu u NL-u.

Dodaju kako su prijedlog svoje vizije Toplane iznijeli još prije pola godine i u tom smjeru smatramo da je ova investicija s nekoliko aspekata neopravdana pa se i dalje zalažuza održavanjem i rekonstrukcijom postojećeg sustava vrelovoda koji curi kao švicarski sir, te popravljanje i bolje održavanje podstanica s ciljanim uštedama energije.

– Podržavamo razvojne planove grada ukoliko su opravdani, ali ne one megalomanske čiji bi skupo plaćeni elaborati skupljali prašinu po ladicama, te napominjemo da bi se problem toplinarstva mogao objediniti i s rješenjem deponije na Ilovcu, stoji u priopćenju NL-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest