Mladi robotičari ponovno briljirali – jučer u Zagrebu najbolji u roboalci

Mladi robotičari ponovno briljirali – jučer u Zagrebu najbolji u
roboalci

Unatoč snježnom nevremenu mladi karlovački robotičari iz Zajednice tehničke kulture jučer su stigli do Zagreba i tamošnje škole Mato Lovrak gdje su u natjecanju iz robotike ponovo briljirali.

U konkurenciji 34 ekipe nastupile su četiri karlovačke te je ekipa s(Emil Gajšak, Dorian Janžetić i Luka Polović) osvojila prva mjesta u Roboalci. Mentor im je Eric Neuhold.

– U roboalci, roboti, poput sinjskih alkara gađaju metu, postižući pritom 1, 2 ili 3 boda (punta). Naša mlada ekipa se pokazala najvještija u ovom regionalnom natjecanju, kazala je Suzana Šnajdar iz ZTK.

Na natjecanju Robolige osvojeno je treće mjesto u kategoriji srednjoškolaca. U ekipi su Josip Cvitešić i Marija Škrtić, uz mentora Suzanu Šnajdar. U ovoj kategoriji roboti prelaze poligon u kojem se nalaze prepreke, prolaze kroz nekoliko prostorija, te moraju spasiti žrtvu. Ovo je kategorija namijenjena spašavanju žrtava, kod nepristupačnih događaja ili havarija.

Provodi se po svjetskim pravilima, i ovo je jedno od kvalifikacijskih natjecanja za europsko, odnosno svjetsko natjecanje.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest