HŽ rekorderi: Vlak iz Splita za Zagreb kasnio točno 655 minuta

HŽ rekorderi: Vlak iz Splita za Zagreb kasnio točno 655 minuta

Poznata je stvar da hrvatski vlakovi nekako uspjevaju primjetno kasniti čak i u najidealnijim uvjetima pa je jasno da su svi oni koji danas trebaju do Zagreba, a odlučili su to učiniti vlakom, bili spremni na poveće kašnjenje. Ipak, vjerojatno nisu ni slutili kakvih razmjera. Brzi vlak iz Splita koji je trebao krenuti u 9.13 već je u polasku kasnio oko pola sata, ubrzo je kašnjenje naraslo na 94 minute, a ako je vjerovati stranicama HŽ-a, dosad je doseglo nevjerojatnih 655 minuta.

Dok se može razumjeti da je snijeg doveo do većih kašnjenja, zaista je neshvatljivo da imalo ozbiljna tvrtka uopće razmišlja o tome da svojim korisnicima poručuje da vlak na relaciji dugoj oko 400 kilometara kasni više od 10 sati.

Prvotna pomisao bila je da je riječ o slučajnoj pogrešci na online aplikaciji na koju se unose kašnjenja, no kako je kašnjenje od 651 minutu, na što nam je ukazala jedna karlovačka studentica, ubrzo naraslo na 655, čini se, eto, da je HŽ definitivno na pragu obaranja rekorda za koji je teško vjerovati da je ikada nadmašen i u tradicionalno popularnim vlakovima Indije ili Bangladeša.

Dakako, fascinira i preciznost kojom je izračunato kašnjenje. Nemojte se prevariti pa doći na vlak za 657 minuta jer biste ga mogli propustiti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest