Tragedija kod Korenice – prva žrtva ledenog vala 40-godišnji radnik iz Vojnića

Tragedija kod Korenice – prva žrtva ledenog vala 40-godišnji radnik
iz Vojnića

Prva hrvatska žrtva smrzavanja je stanovnik Karlovačke žuapnije, 40-godišnji Vojnićanin. U svojem današnjem priopćenju PU ličko-senjska potvrdila je da je muškarac kojega su gospićki GSS-ovci pronašli smrznutog u snijegu u nedjelju oko 14 sati u Korenici, 40-godišnjak s područja Vojnića.

Navode da je po nalogu Županijskog državnog odvjetnika njegovom beživotno tijelo prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Karlovac gdje će se obaviti obdukcija te točno utvrditi smrt.

Podsjetimo, muškarac je bio radnik jednog pogona za preradu drva, a nakon smjene je s prijateljima ostao na piću u jednom koreničkom restoranu. Krenuli su pješice oko 4.30 prema pet kilometara udaljenom zaseoku u kojem su bili smješteni. Po strašnoj mećavi hodali su jedan iza drugoga, sve dok se Vojnićanin, koji je bio na začelju, nije izgubio. On se odvojio od prijatelja, zalutao po mećavi stotinjak metara van puta, pao u potok, te iscprljen malo dalje i preminuo.

Prema riječima pripadnika GSS-a u to vrijeme padao je gust snijeg, temperatura je bila duboko ispod ništice, a puhao je i vjetar jačine oko 150 km/h.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest