Komunalci u kontroli čišćenja – ovog puta zaprijetili kaznama

Komunalci u kontroli čišćenja – ovog puta zaprijetili kaznama

Komunalno redarstvo Grada Karlovca kreće u akciju kažnjavanja onih koji u skladu s Odlukom o komunalnom redu nisu očistili površine koje su dužni održavati, najavljuju u karlovačkoj gradskoj upravi.

Naime, u odluci stoji da su tvrtke i ustanove na području grada a koje imaju prometne površine (parkirališta, pješačke površine i sl.)  u vrijeme zimskih uvjeta dužni posipavati, održavati i čistiti ih. Dužni su čistiti i stepeništa, ulaze u poslovne prostore, kao i uklanjati leda i snijeg s krovova zgrada, kada postoji mogućnost da se odroni i ugrozi sigurnost prolaznika.

Nadalje, građani koji su vlasnici ili korisnici stanova, vlasnici ugostiteljskih, trgovačkih i drugih poslovnih prostorija, te vlasnici kioska i pokretnih naprava,  u vrijeme pothlađenosti kolnika i stvaranje poledica, padanja ledenih kiša i snježnih oborina obvezni organizirati i vršiti posipavanje, održavanje i čišćenje površina ispred navedenih objekata.

Također su obvezni održavati i čistiti stepeništa, te ulaze u stambene zgrade, kao i uklanjati led i snijeg sa krovova zgrada kada je narušena sigurnost prolaznika uslijed mogućih odrona.

Podsjetimo, u veljači ove godine kad je Karlovac također bio okovan ledom, komunalni redari nisu ispisali niti jednu jedinu kaznu zbog neočišćenog snijega već je tek izrečeno desetak opomena.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest