Dvorana neupotrebljiva – umjesto tjelesnog učenici šetaju pored Korane

Dvorana neupotrebljiva – umjesto tjelesnog učenici šetaju pored
Korane

Jedva pet godina otkako je sagrađena, dvorana Ekonomsko turističke škole koju koriste i učenici OŠ Dragojle Jarnević te brojni sportaši – rekreativci je neupotrebljiva.

Krov prokišnjava, parket je već “popio” popriličan dio vode i vlage te je devastiran, dok je dvorana s prvim većim snijegom prije par dana morala biti zatvorena jer je procijenjeno da postoji opasnost od urušavanja krova. Karlovčani su tako jednu novu dvoranu – onu na Dubovcu dobili, a drugu izgleda barem za neko vrijeme – izgubili.

Umjesto redovne nastave tjelesnog odgoja, učenici sada sjede u razredima ili kako su nam rekli roditelji učenika, šetaju po Korani na minus deset stupnjeva Celzijusevih.

S problemima nove dvorene upoznato je Ministarstvo regionalnog razvoja koje je i financiralo njezinu izgradnju, župan i pročelnik Odjela za prosvjetu Željko Šančić no dok se ne napravi detaljna sanacija dvorana se vjerojatno neće moći koristiti.

Podsjetimo, dvorana za čiju je izgradnju kamen temeljac postavljen još u svibnju 2006. godine vrijedna je 14 milijuna kuna a radove je izvodila tvrtka Gradnja projekt iz Slavonskog Broda. Od samog početka uočeni su brojni nedostaci. Krov je prokišnjavao i dok je bila potpuno nova pa se zbog toga odgađalo njezino otvorenje za godinu i pol.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest