Preventivni programi policije – predavanja za osmaše, igraonice za mlađu djecu

Preventivni programi policije – predavanja za osmaše, igraonice za
mlađu djecu

PU karlovačka je uz sve svoje redovite zadaće tijekom studenog i prosinca intenzivno je radila na provedbi preventivnih programa i aktivnosti. Naime, od 25. studenog do 9. prosinca trajala je kampanja Živim život bez nasilja pod nazivom 15 dana aktivizma.

– Predavanja su proveli policijski službenici za prevenciju i policijski službenici za maloljetničku delinkvenciju u šest osnovnih škola Karlovačke županije čime je obuhvaćeno 295 učenika osmih razreda s ciljem senzibiliziranja za problematiku nasilja u obitelji, kažu u PU karlovačkoj.

Preventivni programi bili su namijenjeni i onim najmlađima. U utorak je, naime, u Osnovnoj školi Slunj održano predavanje – igraonica na temu Prevencija trgovine ljudima. Predavanje je održao policijski službenik PP Slunj u suradnji s djelatnicima gradskog društva Crvenog križa Slunj.

– Kroz interaktivnu radionicu djeci je objašnjeno kako se ponašati prilikom susreta s nepoznatim osobama, te koja je uloga policije i na koji način se može zatražiti pomoć policije.

Ovakva edukacija bit će provedena i u osnovnim školama u Cetingradu i Rakovici, te područnim školama u Maljevcu i Drežnik Gradu, kažu u policiji.

Ovakvo tematsko predavanje upravo se ciljano održava na ovom području s obzirom na blizinu državne granice gdje su moguća ova kaznena djela.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest