Karlovačka gradska uprava ipak odustala od primanja jedanaest volontera na godinu dana

Karlovačka gradska uprava ipak odustala od primanja jedanaest
volontera na godinu dana

Karlovačka gradska uprava ipak neće zaposliti 11mladih i obrazovanih ljudu po sistemu “volontiranja”, odnosno primanja na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada Karlovca. Bez ikakvog obrazloženja zašto se odustalo od ove odluke, jučer je objavljena Odluka o poništenju javnog poziva za dostavu prijava.

Podsjetimo, 5. prosinca upućen je javni poziv gdje se tražilo 11 radnika na godinu dana i to za sljedeća zanimanja.  Za rad u Uredu gradonnačelnika sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik ekonomske ili novinarske struke, magistar struke ekonomske struke za rad u Upravnom odjelu za financije, magistri arhitektnonske, građevinske i prometne struke (ukupno četiri) za Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, jedan magistar struke u domeni poljoprivrede ili šumarstva za Odjel UO za poduzetništvo i poljoprivredu te dvoje SSS ekonomske ili upravne struke za UO za opće i imovinsko pravne poslove.

Unatoč krizi i sve većem broju nezaposlenih sigurno da bi otvaranje i ovakvih privremenih radnih mjesta tim ljudima puno značilo no ona je naišla i na kritike. U oporebenom SDP-u su, naime, predstavivši svoj dio izbornog programa rekli da je jedna od prvih stvari koju će učiniti ako dođu na vlast upravo rezanje broja zaposlenika gradske uprave koje se već popeo na oko 140 za čak 30 – 40 radnih mjesta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest