Pola stoljeća Zelenila – danas svečana akademija i predstavljanje monografije

Pola stoljeća Zelenila – danas svečana akademija i predstavljanje
monografije

Nakon Hrvatskog radio Karlovca, danas će (petak) još jedno gradsko poduzeće proslaviti pola stoljeća rada.Radi se, naime, o Zelenilo koje ja za tu priliko najavilo svečanu akademiju u gradskom kazalištu Zorin dom, s predstavljanjem monografije “Zelenilo u Karlovcu”.

Počelo je, prisjećaju se u Zelenilu, davne 1956. godine kada je bila osnovana Organizacija za održavanje i razvoj parkova u Karlovcu. Ta se organizacija održala samo 5 godina i krajem 1961. godine dolazi do nove organizacije. Gradska uprava odlučuje da se Uprava parkova i Uprava zaštićenih šuma grada Karlovca spoje u poduzeće pod imenom Zelenilo. Ono je tada imalo 50 zaposlenika, a danas je zaposleno 119 radnika. U proteklih 50 godina njegovi zaposlenici su se marljivo i znalački brinuli o gradskom zelenilu. Zelenilo je bilo i ostalo pouzdan partner korisnicima njegovih usluga, klijentima i Gradu Karlovcu.

– Najveće priznanje za uređenost gradova preko 30.000 stanovnika u kontinentalnom dijelu Hrvatske je osvajanje 1. mjesta u 2010. godini za Zeleni cvijet. Veliki doprinos za osvajanje ove vrijedne nagrade dala je naša tvrtka. Ovu akciju uređenosti od 2001.godine organizira Glavni ured Hrvatske turističke zajednice. Naš grad još je bio 3 puta drugi u natjecanju za Zeleni cvijet: 2004. godine, 2008. godine i 2009. godine. Danas održavamo 1.333.186 kvadratnih metara gradskih travnjaka, 19.543 m² živica, 1.571 m² cvjetnih gredica, 3.353 kom ukrasnog grmlja, 22 dječja igrališta, 25 km drvoreda itd., pohvalili su se slavljenici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest