Ostojić: Budućnost turizma i hotelijerstva u malim obiteljskim hotelima austrijskog tipa

Ostojić: Budućnost turizma i hotelijerstva u malim obiteljskim
hotelima austrijskog tipa

Ministar turizma Veljko Ostojić u karlovačkom hotelu “Korana Srakovčić” bio je gost okruglog stola koji je organizirala Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela. Naglasio je kako bi volio da za 20 ili 30 godina imamo turizam austrijskog tipa na mediteranu.

– Prosječno tamo jedan hotel ima 37 soba, mislim da je budućnost hrvatskog turizma i hotelijerstva u malim obiteljskim hotelima, rekao je ministar Ostojić.

Najavio je dokument čija je izrada pri kraju, a zove se Strategija razvitka turizma do 2020. godine, u kojemu će, kako je rekao, na nekoliko mjesta biti naznačeno da ministrstvo želi poticati razvoj malih hotela i pansiona raznim mjerama, između ostalog i putem HBOR-a.

– Početkom iduće godine godine bit će napravljen poseban program poticanja investiranja u male hotele, radit ćemo zajedno s Ministarstvom poduzetništva i obrta programe koji su vezani za financiranje dodatnih sadržaja, radimo i program koji je vezan za bazene, mislimo da je to jedan od načina kako prošieiri ponudu i produžiti sezonu,  kazao je ministar Ostojić, dodajući da će se ulagati u edukaciju i  informatizaciju.

Naglasio je da malih hotela nema dovoljno te da je i njihova participacija u ukupnom prihodu od turizma vrlo mala, jedan do dva posto, ali da su jako važni zbog posebne pažnje koju pružaju svakom gostu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest