Braniteljima u Slunju predana 23 stana, ključeve uručio ministar Fred Matić

Braniteljima u Slunju predana 23 stana, ključeve uručio ministar
Fred Matić

Ministar branitelja Predrag Matić Fred u Slunju je jučer dodijelio 23 stana braniteljima invalidima i njihovim obiteljima.

– Nema ovdje veselih i sretnih priča. Zato sam sretan što 23 obitelji napokon dobivaju ključeve svojih stanova. Nakon godina čekanja dočekali su da se napokon usele, rekao je ministar Matić dodajući da će Ministarstvo i dalje raditi na stambenom zbirnjavanju stradalnika Domovinskog rata.

– Zbrinuli smo hrvatske ratne vojne invalide s najvećim stupnjem oštećenja i veliki dio udovica. Novina je da će na stambeno zbrinjavanje imati pravo i branitelji, koji nisu bili ranjeni ili oboljeli u Domovinskom ratu. Time se nikako neće oštetiti ratni vojni invalidi, nego izmjenama Zakona omogućujemo stambeno zbrinjavanje svih. Država skrbi o braniteljima i ne dopuštam da se s vama politizira –  poručuje ministar.

Kamen temeljac za zgradu položila je prije dvije i pol godine tadašnja premijerka Jadranka Kosor, izgradnju su financirali  Vlada RH, Ministarstvo branitelja, Ministarstvo obrane te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest