O udruživanju pregovaraju 4 nezavisne opcije, tu je ponovo i Dubravko Delić

O udruživanju pregovaraju 4 nezavisne opcije, tu je ponovo i
Dubravko Delić

Nakon što su dvije najjače stranke, vladajući HDZ i oporbeni SDP najavile gradonačelničke kandidature za predstojeće lokalne izbore, polako se slaže predizborna konstrukcija i među nezavisnim opcijama koje bi, s obzirom na trenutnu nepopularnost velikih stranaka, mogle dosta profitirati na izborima.

Kako saznajemo, trenutno se vode pregovori između čak četiri nezavisne gradske opcije, Jasne Plevnik koja je čak na prošlim izborima i došla do jednog vijećničkog mandata, NL Volim Karlovac koju predvode Duško Labus i Mirko Lulić, Domagoja Švegara, predvodnika gradske Antikorupcijske inicijative i Zlatka Grčića bivšeg HNS-ovca koji također ima ambicije pojaviti se na izborima.

Među nezavisne nedavno je pristigla i Marija Bodrožić Zorić koja je izašla iz SDP-a te kazala kako će rado ostati u politici ako pronađe za nju pravu opciju no po svemu sudeći ne namjerava to učiniti suradnjom s navedenim “nezavisnjacima”.

Kako nam je kazao Domagoj Švegar, trenutno još ništa nije definirano a situacija se mijenja iz dana u dan. Više toga trebalo bi se znati poslije 15. siječnja kad će se nastaviti dogovor. On je još prije naglasio da ga ne zanima kandidatura za neku od dužnosničkih mjesta, već da eventualno može nastupiti kao nositelj zajedničke nezavisne liste.

Zanimljivo, jedna od varijanti je da na zajedničkoj nezavisnoj listi osvane i politički veteran Dubravko Delić. Tu akviziciju forsira Jasna Plevnik dok njome, tvrdi naš izvor, baš nisu oduševljeni ostali eventualni, dosad politički “nekontaminirani” partneri. Plevnik navodno čak želi da se svi okupe pod listom Saveza za etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića no ni to nije ideja koja je prihvatljiva za ostale nezavisnjake.

Ako se dogovor ne postigne, umjesto jedne nezavisne opcije, na listiću bismo mogli imati njih više.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest