Anonymusi u napadu na hrvatske banke – na stranici KABA-e ostavili poruku

Anonymusi u napadu na hrvatske banke – na stranici KABA-e ostavili
poruku

Nakon web stranica predsjednika Ive Josipovića, Ministarstva vanjskih poslova, Hrvatske biskupske konferencije i Torcide, hakerska grupa Anonymus Croatia namjerila se na web stranice hrvatskih banaka među kojima je prva noćas hakirana stranica Karlovačke banke, piše nezavisni portal Lupiga.com kojem su Anonymusi prvi dojavili o svojoj novoj akciji.

Naime, Anonymusi su na web stranici KABA-e ostavili svoju standardnu poruku “Mi smo Anonymus, mi smo legija, mi ne praštamo, mi ne zaboravljamo” te naglasili “banke očekujte nas” i “dovoljno ste dugo krali od naroda”.

Na hakerski napad očitovala se i Karlovačka banka uz napomenu da njihovi klijenti ničim nisu bili ugroženi najnovijim hakerskim napadom.

– Tim napadom su zahvaćene samo javne stranice Karlovačke banke (www.kaba.hr) dok su svi ostali servisi Banke potpuno sigurni uključujući i Internet bankarstvo.  Banka poduzima mjere da digne sigurnosni standard i na javnim stranicama da se ovakvi napadi više ne ponavljaju, stoji u priopćenju iz KABA-e

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest