Radijator na balkonu a dobio obračun potrošnje jer je razdjelnik zagrijalo sunce

Radijator na balkonu a dobio obračun potrošnje jer je razdjelnik
zagrijalo sunce

Problemi s grijanjem u Karlovcu ušli su već u antologiju, a gotovo svaki od šest tisuća korisnika može ispričati neku svoju priču. Novi, pomalo bizarni detalj otkrio nam je vlasnik stana u Smičiklasovoj ulici Borislav Banfić. Njemu je, iako je još ljetos “otpilio” radijatore, obračunata potrošnja za radijator koji je spremio na balkon.

– Pa valjda je u listopadu sunce malo zagrijalo što je  razdjelnik na odvojenom radijatoru odmah registrirao kao potrošnju. Tako sam, iako su mi radijatori otpojeni još od kolovoza, u listopadu na računu Gradske toplane dobio iskazano 8  impulsa za potrošnju, ispričao nam je Banfić.

Kako dodaje, radijator je vratio u sobu i naslonio ga na zid, dok ga je malo strah da mu onaj, također otpiljeni, koji se nalazi u dnevnoj u sobi ne registrira peć na drva. Tamo ju je postavio nakon što se odlučio na ovaj klasični, ali ipak još uvijek najjeftiniji način grijanja.

Banfić je predstavnik stanara zgrade u kojoj je od dvanaest kućanstava deset pristalo na ugradnju razdjelnika. Na ovaj potez odlučili su se kako bi uštedjeli no kad računi baš i nisu bili toliko puno manji što se Banfić ponadao, odlučio je da će se nadalje grijati na drva.

Radijatore je otpilio u kolovozu, kad je Toplana d.o.o. otišla u stečaj na nova Gradska toplana počela s radom. O tome je obavijestio GT te nije tražio suglasnost susjeda. Kao niti sa starom Toplanom, niti s GT nije potpisao ugovor a račune ne plaća iako mu ih GT uredno ispostavlja. Vjeruje da će pravna bitka Antikorupcijske incijative ali i sve brojnijih nezadovoljnih građana uroditi plodom te da će svaki građanin imati pravo  izabrati način grijanja koji želi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest