Grad osigurao božićnice za umirovljenike, bonove za obitelji i poklone za djecu

Grad osigurao božićnice za umirovljenike, bonove za obitelji i
poklone za djecu

Tradicionalno božićno darivanje za socijalno ugrožene obitelji i u ovoj kriznoj godini nije izostalo tako da je Grad Karlovac osigurao 159 vrijednosnih bonova za obitelji i samce, prigodne pakete za 112 djece, te božićnicu od 240 kuna za 750 umirovljenika koji zbog minijaturne mirovine žive na rubu egzistencije.

–  Gradonačelnik Damir Jelić obišao je jednu obitelj koja je korisnik gradskog socijalnog programa. Ovog puta s darovima je krenuo u posjet šesteročlanoj obitelji Luić. Osim u obitelj Luić pomoć je stigla još nizu drugih samaca i obitelji ugroženog socijalnog statusa, kažu u gradskoj upravi.

Bonovi su podijeljeni u ukupnoj vrijednosti od 50 tisuća kuna i to po 200 kuna za 49 samaca i obitelji sa dva člana, po 300 za obitelji od 3 ili 4 člana, te 450 kuna z aobitelji obitelji od 5 ili šest, te 600 kuna za obitelji većoj od sedam članova.

– Popis samaca i obitelji predviđen za darivanje sačinjen je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Karlovac. Prigodnim paketima darivano je 112 djece do 15. godine života iz ukupno 11 udruga osoba s invaliditetom, djeca članova HVIDR-e i drugih udruga putem Saveza udruga osoba s invaliditetom u ukupnoj vrijednosti od osam tisuća kuna. Ukupna vrijednost božićnice za umirovljenike je 180 tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest