Bivši direktor Toplane otpilio radijatore, pa zbog stresa od računa završio na psihijatriji

Bivši direktor Toplane otpilio radijatore, pa zbog stresa od računa
završio na psihijatriji

Bivši direktor Toplane, sada umirovljeni Marijan Fudurić doživio je živčani slom i završio na psihijatrijskom liječenju u Zagrebu i to zbog, kako tvrdi, problema s Gradskom toplanom.

Kako se požalio Antikorupcijskoj inicijativi i Domagoju Švegaru, psihičko zdravlje mu je ozbiljno narušeno jer mu Gradska toplana, iako se isključio iz sustava grijanja, i dalje šalje račune dok su mu prije nekoliko dana zaprijetili i ovrhom. Fudurić je, podsjetimo, u više navrata u javnost istupao sa svojim mišljenjem o problemu grijanja u Karlovcu gdje je kritizirao poslovanje propale, ali i novoosnovane Gradske toplane.

– Gospodin Fudurić izdvojio je svoj stan iz sustava centralnog grijanja i instalirao individualni sustav grijanja na struju tijekom svibnja ove godine, prije nego što je tvrtka Gradska toplana uopće osnovana. U njegovom stanu više uopće ne postoji tehnička mogućnost da preuzima toplinsku energiju, o čemu je i pisanim putem obavijestio staru Toplanu koja je sada u stečaju, te Gradsku toplanu, kažu u Antikorupcijskoj inicijativi. 

Kako navode, unatoč tome, GT je protuzakonito pribavila Fudurićeve osobne podatke (OIB, kvadratura stana i slično) od Toplane d.o.o. i temeljem tih podataka ispostavlja mu račune za grijanje. Njegove prigovore su odbili uz objašnjenje da nije pribavio suglasnost svih ostalih vlasnika stanova odnosno poslovnih prostora na zajedničkom mjerilu, što je nemoguć uvjet, jer ih ima oko 50.

Par dana nakon toga, Fudurić je završio  na liječenju u Klinici za psihološku medicinu pri KBC-u Zagreb gdje je boravio gotovo četiri tjedna. GT mu i dalje ispostavlja račune a zadnji račun za studeni dostavljen mu je prošli tjedan, kao i prijetnja ovrhom.

– Samo u zadnjih nekoliko dana javilo nam se desetak Karlovčana sa sličnim pričama. Rezali su radijatore u vlastitim stanovima, jer ih žele grijati na druge energente, primjerice na struju, što im je znatno jeftinije od toplane. Svi ti ljudi uopće nikada nisu koristili usluge GT, a prisiljeni su plaćati njihove račune, rekao nam je Švegar.

Dopis Antikorupcijske inicijative, te Fudurićevu prepisku s Toplanom možete pogledati ovdje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest