Baletni studio večeras uz svečanu predstavu slavi 60 godina postojanja

Baletni studio večeras uz svečanu predstavu slavi 60 godina
postojanja

Baletni studio Gradskog kazališta Zorin dom danas će svečano i, dakako, plesno, proslaviti svoj 60. rođendan. Učinit će to predstavom “Baletni divertissiment”, u kojoj će se publici predstaviti grupe klasičnog baleta, suvremenog plesa i ritmike te break dance skupina, koje će ukupno izvesti deset plesova i predstavu “Slavlje”, nastalu iz ideje da se obnovi autorska koreografija Branke Podvorac, koju je osmislila prije dvadeset godina s tadašnjim članicama Baletnog studija.

“Carmina Burana” Carla Orffa i pojedini odlomci iz tadašnje predstave uzeti su kao podložak za početak rada, dok su koreografiju i pokret osmislile Branka Podvorac i Martina Maričić uz veliku pomoć Adrijane Barbarić Pevek, koja je djevojke uvježbavala i predstavu uokvirila na jedinstven i suvremeni plesni izraz.

Uz “Slavlje”, publika će moći vidjeti i 10 plesova, riječ je o koreografijama Branke Podvorac “Početak” i “Španjolski ples”, Deane Gobac “Dječji marš” i “Cvjetne pahuljice”, Adrijane Barbarić Pevek “Ljubavni baloni”, “1 pura 2 pandura” i “Idi mi, dođi mi”, Azre Gorić “Kuhinja za 5” i “Kaubojski ples” te Gorana Koprenice “Break the step”.

Tijekom svečanosti ujedno će biti i uručene nagrade Hrvatskog sabora kulture članovima i voditeljima ansambla. Ravnatelj Srećko Šestan zahvalio je HNK Osijek na ustupanju kostima za dio predstave.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest