Izglasan proračun, za vlast realan i razvojan, za oporbu ništa od toga

Izglasan proračun, za vlast realan i razvojan, za oporbu ništa od
toga

Krizi usprkos, karlovački Proračun u 2013. će biti veći od ovogodišnjeg i iznositi 256,7 milijuna kuna. Odlučili su tako danas gradski vijećnici, s 15 glasova za, 5 protiv i dva suzdržana, nakon 3,5 sata rasprave.

Za vladajuće je on realan, razvojan i socijalno osjetljiv, za oporbu ništa od toga.

– Iščitavajući Poračun, vidljivo je da se građanima ne piše dobro. Proračun je loš, okrenut saniranju pogrešaka učinjenih u prethodnom periodu, nema nikakvu razvojnu komponentu i pokazuje totalnu nespremnost Karlovca za ulazak u EU, ocijenio je SDP-ov Josip Benčić.

Napomenuvši da su svi papiri promjenjivi, osim Svetog pisma, te pozvavši kolege da ne budu žalosni nego radosni, kako u duhu Božića i treba biti, Josip Žunić (HDZ) kazao je da je planirano 95 milijuna kuna izdvojiti za komunalno gospodarstvo, najviše do sada.

– Nastavljeni će biti neki projekti, a pokrenuti novi. Proračun je realan i ostvariv, u službi građana, zaključio je Josip Žunić.

Da je dobro što se u Karlovcu diskutira idu li neki projekti ili ne, a ne o tome ima li grijanja u školama i hrane u vrtićima jer postoje gradovi koji su došli do toga da moraju raskidati i sporazume sa sindikatima, napomenuo je gradonačelnik Damir Jelić.

-To je privilegij na kojem moramo biti zahvalni, rekao je, naglasivši da “realnost ovog Proračuna može pasti samo na dvije stvari”. Dio novca za njihovu realizaciju treba stići od države.

– To je dom u Mostanju i milijun kuna za Muzej Domovinskog rata na Turnju. Ako se ta dva projekta na bilo koji način stopiraju, smatrat ću to udarom na vrednoste Domovinskog rata! Ne kažem da to mora biti sada, da nisam svjestan situacije u fondovima i ministarstvima, ali morat ćemo definirati kojim tempom idemo, poručio je Jelić.

Inače, gradski vijećnici su u nepuna četiri sada uspjeli “odraditi” četiri točke dnevnog reda. Nije, čini se, puno pomoglo ni što su odustali od Aktualnog sata jer na dnevnom redu im je 51 točka. Možda ubrzaju tempo nakon stanke koja bi trebala završiti u 14 sati.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest