Darko Protulipac i Gordana Škrtić najuspješniji planinari u 2012.

Darko Protulipac i Gordana Škrtić najuspješniji planinari u 2012.

U organizaciji Planinarskog saveza grada Karlovca na vili Anzić održana je tradicionalna “Noć karlovačkih planinara”, tijekom koje su po prvi puta proglašeni i najuspješniji planinari Karlovca za 2012. godinu. Odlukom Upravnog odbora PSGK-a podijeljeno je sedam nagrada.

Za najbolje planinarsko društvo proglašeno je PD Karlovac, za najuspješnijeg planinara u 2012. godini Darko Protulipac iz PD Karlovac, a za najuspješniju planinarku Gordana Škrtić, također iz PD Karlovac.

Nagradu za najuspješniju speleologinju dobila je Ksenija Priselac, članica Planinarskog kluba Horizont i Speleološkog društva Karlovac, a iz ista dva društva dolazi i najuspješniji speleolog Neven Ris. Dvije posebne nagrade za stručnu pomoć u radu Saveza uručene su mr.sci.dr. Maji Grba Bujević i brigadiru Dubravku Halovaniću. Plakete i medalje nakon pročitanih obrazloženja u prepunoj dvorani vile Anzić uz prisutstvo predstavnika svih karlovačkih planinarskih društava  nagrađenima je uručio predsjednik PSGK-a Mladen Kuka.

Za narednu godinu predsjednik Saveza je najavio 2 ekspedicije i to u Južnu Ameriku i Tursku, otvaranje “Kuće slavnih u Karlovačkom planinarstvu” u siječnju 2013., izdavanje monografije “Povijest karlovačkog planinarstva”, obilježavanje tri važna planinarska jubileja: 100. obljetnica smrti Mirka Seljana, 170. obljetnica prvog alpinističkog uspona u povijesti hrvatskog alpinizma koji je izvela Dragojla Jarnević 1843. godine u stijeni Okića i 90. obljetnica organiziranog planinarstva u Karlovcu – 1923. je osnovana podružnica Hrvatskog planinarskog društva Karlovac. Također u planu su i održavanja planinarskih škola, stručnih tečajeva i organiziranje predavanja sa planinarskom tematikom za osmoškolce i srednjoškolce, a poseban naglasak bit će na usponima preko 3.000 metara. U ime nagrađenih zahvalio se je Saša Ćurčija (PD Karlovac), a ugodno planinarsko druženje nastavljeno je uz tradicionalne ribice i vino do kasno u noć.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest