Klub roditelja nedonoščadi karlovačkoj bolnici donira reanimacijski uređaj

Klub roditelja nedonoščadi karlovačkoj bolnici donira reanimacijski
uređaj

Božićno-novogodišnje blagdane u Općoj bolnici Karlovac zasigurno će posebno uljepšati vrijedna donacija Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”. Riječ je o Neopuff reanimacijskom uređaju za novorođenčad, za koji su sredstva prikupljena kroz akciju “Palčić gore”.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2.500 djece, ali je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska. Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima. Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva iz 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela. Ova donacija zato će zasigurno znatno pomoći u pružanju kvalitetnijih tretmana i skrbi za nedonoščad u karlovačkoj bolnici.

Akcija je provedena u organizaciji Kluba roditelja nedonoščadi Palčići koji će sutra vrijedan reanimacijski uređaj svečano uručiti ravnatelju bolnice, dr. Nedjeljku Strikiću dok će uručenju prisustvovati i županijski vrh predvođen županom Ivanom Vučićem.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest