Ako Gradska toplana dobro posluje, zašto onda diže kredit za likvidnost tvrtke?

Ako Gradska toplana dobro posluje, zašto onda diže kredit za
likvidnost tvrtke?

Dobro da se oglasio direktor Gradske toplane, to smo već davno tražili. Umjesto odgovora na mnoga do sada postavljena pitanja i dileme on je uspio postaviti nove dileme i iznjedriti nova pitanja, rekao je predsjednik Udruge stanara i suvlasnika Grada Karlovca Alen Kristović s novim reagiranjem, ovog puta na izjave direktora GT-a Inoslava Latkovića.

Kako kaže, bilo bi dobro da je svoju pohvalu o dobrom poslovanju i smanjenju troškova GT-a potkrijepio i konkretnim podacima jer ovako bismo mu trebali vjerovati na riječ.

-Dobro, recimo da vjerujemo, ali čemu onda dizanje kredita za likvidnost, a naplata je, kaže, 87 posto. Izjavom da nisu pravni sljednici stare firme je sve rečeno. Ako sve obavljaju po zakonu zašto ih je prijavio Državni inspektorat, dodaje Kristović.

Ako nema vršenja pritisaka na potrošače i prijetnji istima, što je onda prijavljivanje potrošača DI i slanje opomena pred ovrhe ljudima koji nisu u sustavu novog trgovačkog društva “Gradska toplana”, pitaju se u udruzi i dodaju kako se u GT-u stalno pozivaju na Opće Uvjete, a upitno je je li se uopće u cijelosti poštuju odredbe čl. 27. istih?

Članak 27.

(1) Distributer toplinske energije obavlja distribuciju toplinske energije u dnevnom i noćnom režimu.

(2) Distributer toplinske energije dužan je osigurati količinu toplinske energije kojom se u prostorijama kupca toplinske energije na zajedničkom mjerilu toplinske energije u dnevnom režimu u razdoblju ogrjevne sezone postižu projektirane temperature zraka prema propisima za toplinsku tehniku u građevinarstvu.

(3) Dnevni režim iz stavka 2. ovog članka traje od 6,00 – 22,00 sata.

(4) Noćni režim traje od 22,00 – 6,00 sati i u tom režimu distributer toplinske energije dužan je osigurati onu količinu toplinske energije kojom se u prostorijama kupca na zajedničkom mjerilu toplinske energije postiže prosječna temperatura od 15C ± 1C.

(5) Na pisani zahtjev ovlaštenog predstavnika kupaca na zajedničkom mjerilu toplinske energije može se izmijeniti režim rada, kao i temperatura u režimu rada.

– Da li bi se možda moglo izvršiti restrukturiranje Toplane d.o.o. pa bi bile izbjegnute možda, sve ove dileme i postupci. Ali to je pitanje za neke druge ljude a ne direktora Gradske toplane, navodi Kristović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest