Prekrasni krajobraz narušavaju divlji deponiji – planinari otkrili još jedan

Prekrasni krajobraz narušavaju divlji deponiji – planinari otkrili
još jedan

Planinari iz PD Karlovac i ovu su godinu završili u svom stilu, 35-kilometarskom pješačkom turom u okolici Karlovca. Pješačili su do vrha Martinščaka, te preko Vinice do Stativa, Zadobarja i Pokupja.

I ovog puta, rekao nam je vođa puta Mladen Kuka, predivan krajobraz nagrđivale su velike  količine odbačenog smeća koje se skrivaju u našim šumama u okolici.

– Mišljenja sam da je to problem s kojim bi se pod hitno trebali uhvatiti zajednički u koštac planinari, lovci, svi ljubitelji prirode a naročito komunalne službe, kaže Kuka.

Što se tiče samog izleta, ruta je pređena za 8,5 sati hoda. Kako dodaje Kuka, u sklopu ove pješačke ture planinari su obišli i planinarski put “4 rijeke” kojim upravlja PD Martinščak iz Karlovca, te je polaznicima ovog pješačkog puta od strane predsjednika PD Martinščaka Krune Golubića uručena i spomen značka priznanja. Ovaj završni izlet PD Karlovca uvod je u vrlo ambicioznu 2013. godinu a koja bi po zacrtanim planovima trebala biti još i bolja od 2012. god, kažu u PD Karlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest